Hlavní stránka Blog Zkušenosti - výrobce autodílů TRW - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

TRW - hodnocení výrobce a zkušenost s autodíly

07. 06. 2022
|
Voton.cz autodíly
|

Vedoucí postavení ve výrobě posilovačů řízení a částí brzdového systému zaujímá TRW Automotive. Je členem koncernu ZF Friedrichshafen AG a její výrobky patří do prémiové řady. TRW spadá do společného koncernu ZF Aftermarket spolu se značkami ZF, Lemförder, Sachs, BOGE. 

 

Historie TRW

Více než stoleté dějiny firmy se začaly odvíjet v roce 1901 založením společnosti Cleveland Cap Screw v americkém městečku Cleveland. Zakladatelem se stal David Kurtz se čtyřmi partnery. Společnost se věnovala upevňovacím dílů pro auta, později na podnět Charlese E. Thompsono, svářeče, a pozdějšího generálního ředitele společnosti, došlo k vývoji a výrobě armatur pro automobilové motory. Roku 1926 se firma přejmenovala na Thompson Products Inc. a od roku 1958 se jedná o TRW.
 

Nyní vlastní firma 200 výrobních závodů rozmístěných ve 26 zemích světa a je dodavatelem originálních autodílů pro víc než 40 výrobců aut a trh s náhradními autodíly.
 

Prvovýroba TRW pro automobilky

Produktová řada autodílů TRW pro vozy Škoda se skládá z několika kategorií, jako jsou elektrická ovládání vozidel, brzdové systémy, tlumiče a ochranný rám vozu.
 

Co doporučit?

  • Komponenty brzdového systému – společnost vyrobí více než 12 milionů brzdových kotoučů ročně, při výrobě probíhá přísná kontrola tloušťky částí, hodnoty dojezdu i přípustného průměru středového otvoru. Pro snadnější instalaci disků jsou veškeré součásti balené ve speciálním vodotěsném VCI papíru.
  • Brzdové čelisti, které mají sníženou brzdnou dráhu až o 7 m díky speciální kluzné vrstvě COTEC, a k jejich výrobě se používají kvalitní materiály neobsahující škodlivé prvky - azbest, 6-valentní chrom a těžké kovy.
  • Brzdové třmeny.
  • Těsnicí prvky vynikají odolností proti agresivnímu vlivu chemických látek a dobrou vzduchotěsností.
  • Ramena řízení pro svůj optimální poměr hmotnosti a tvaru zajišťují snižování spotřeby paliva.
  • Tlumiče nárazů se speciální technologií pístového broušení, která umožňuje snížení jeho hrubosti a dosažení kvalitnějšího utěsnění.
Autor článku
Voton.cz autodíly
Voton.cz autodíly je český e-shop prodávající náhradní díly na osobní auta, dodávky a jiná motorová vozidla, a to v OE kvalitě, prvovýrobce autodílů i aftermarket, dále vybavení autodílen, nářadí pro automechaniky a příslušenství pro motoristy v ČR.